Biografie

Kurt: de Goochelaar

Als kind entertainde Kurt Katana de gasten in het café van zijn ouders met goocheltrucs. Tijdens zijn studies ging hij aan de slag als DJ in bekende discotheken. Al snel maakte hij er zijn job van maar zijn passie voor het goochelen bleef. In 1994 besloot Kurt Katana dan ook om op te treden als goochelaar-illusionist.

Op enkele jaren tijd veroverde hij zijn plaats tussen de Belgische toppers. In 1998 stond hij op het podium van de toenmalige Zillion naast grote internationale namen. In 1999 voerde hij samen met wijlen Jean-Luc Dehaene, de toenmalige eerste minister, een illusie-act uit op de opening van 'Het Magische Huis van Houdini' in Bellewaerde. Een ander hoogtepunt was de tournee 'Red Circus feat. Zohra' langs grote discotheken in België (2001), waar Kurt Katana zangeres Zohra boven het publiek deed zweven, verdwijnen én opnieuw liet verschijnen op de tonen van haar hit 'I Hate to Love You'.

Van 2006 tot 2014 baatte Kurt Katana in Torhout zijn eigen café Place Magique uit, waar hij uiteraard DJ én goochelaar was. In 2016 trad hij in het kader van 'Belgium's Got Talent op als special guest op het grootste goochelevenement van België, 'De Nacht van de Magie' in Oostende.

Ook op televisie heeft Kurt Katana zijn sporen al ruimschoots verdiend:

  • Witte Raven (één)
  • Abracadabra (één)
  • Close-up acts en zweefact met Peter Hoogland (JIM)
  • Geblinddoekte autorit met Gerty Christoffels voor Domino (VTM)
  • Hart van Vlaanderen (VTM)
  • KetnetPOP (Ketnet)
  • Alles Goed (Focus/WTV)
  • Voorspelling van het EK 100 km ultraloop (Focus/WTV)
  • Verrassingsact in Komen Eten (VIER)
  • Achter de schermen : tv-shows in Zuid-Korea en Turkije

In 2016 maakt Kurt Katana een succesvolle beurt in Belgium's Got Talent, waar hij 4 volmondige 'ja's' oogstte van de jury én een staande ovatie van het publiek kreeg!

 Kurt: de dj & presentator

Kurt Katana groeide op in het café van zijn ouders, waardoor de liefde voor muziek hem met de paplepel werd ingegeven. Als zestienjarige zette hij zijn eerste stappen in het nachtleven en al snel stond hij als 'light jockey' in de toenmalige dancing Steams (Gistel) naast zijn grote DJ-voorbeeld, wijlen Steven Callens. Van het één kwam het ander : Kurt Katana mocht optreden als DJ en zo werd hij her en der gevraagd om op feesten en fuiven te draaien.

Als 18-jarige werd Kurt Katana de vaste DJ van dancing D'Yore (Torhout), waar hij meebouwde aan het grote succes van de zaak. Hij was resident DJ in verschillende discotheken en danscafés (VIP Carré in Willebroek, Carré Beach in Oostende, Het 'gekste café van België' Zottekot in Oostende, La Plaza in Brugge, Santa Fé in Brugge, Salons de Princesse in Koekelare). Hij baatte ook de succes-cafés 'Toulouse Lautrec' (Torhout), 'Billy's Place' (Gistel) en 'Place Magique' (Torhout) uit, waar hij uiteraard ook als DJ voor de nodige vibes zorgde.

In 1994 werd hij naast DJ ook beroepsgoochelaar. Een unieke en succesvolle combinatie!

Als presentator (MC) is Kurt Katana, naast losse opdrachten op diverse events, vooral gekend als de vaste stem (1984-2014) van de waterski-shows van het West-Vlaamse Showteam (met vaste shows in Recreatiepark Klein Strand in Jabbeke). Als hoogtepunt reisde hij in 2012 en 2014 naar de USA met Team België om er de presentatie op zich te nemen van het 'Waterski Show World Tournament'.